Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rychlovky pro nečekanou návštěvu

27. 11. 2007

Parmské kornoutky

Ingredience :

100ml smetany ke šlehání, 200g lučiny, špetka soli,100g parmské šunky,1 hruška,1 čerství fík a 50 g hroznového vína

Smetanu vyšlehejte do tuha , pomalu zašlehejte lučinu se solí.Šunku stočte do kornoutků a naplňte je pěnou.Ovoce omyjte , nakrájejte a kournoutky jím přizdobte.

Pikatní plněná rajčata

Ingredience:

100g tvarůžků , 1 cibule,1 menší svazek bazalky,70g lučiny,2 lžíce zakysané smetany,1 stroužek česneku,sůl,mletý bílý pepř,200g rajčat a 1 list hlávkového salátu na zdobení.

Jeden tvarůžek odložte stranou , zbylé nakrájejte na malé kostičky.Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.Lístky bazalky nasekejte.¨V misce promíchejte smetanu s lučinou a přidejte nakrájené tvarůžky a cibuli s bazalkou.Dochuťe rozetřeným česnekem,solí a pepřem.Rajčata rozřízněte,opatrně odstraňte dužinu a vzniklé košíčky naplňte pomazáknou.Každé rajče ozdobte kouskem zbylého tvarůžku a salátového listu.

Koktejlové párečky z Dijonu

Ingredience:

200g koktejlových párečků,50 g anglické slaniny,100ml oleje ( nejlépe olivového),2 lžíce červeného vinného octa , 5g dijónské hořčice,sůl,1 lžička barevného drceného pepře,1 lžička nadrobno sekané pažitky.

Párečky obalte plátky anglické slaniny,položte do pekáčku a opečte v rozpálené troubě při 200°C.Poté je napíchněte po dvou nebo po třech na delší párátka respektive špejle.Olej,hořčici a vinný ocet smíchejte,dochuťte solí,pepřem a pažitkou ,hotovou směs podávejte k párečkům.

Lososové palačinky

Ingredience:

35g hladké mouky, 2 vejce,600ml mléka,sůl ,olej na smažení,300g cukety,2 lžíce olivového oleje,250g uzeného lososa,svazek pažitky,200ml zakysané smetany,1 lžička hrobozrné hořčice a 1/2 lžičky citronové šťávy.

Z mouky , vajec, mléka a soli připravte těsto a nechte asi 30 min odpočinout.Na pánvi vymazané olejem upečtě tenké palačinky.Cuketu nakrájejte na tenké plátky a orestujte na olivovém oleji.Palačinky obložte plátky cukety,lososem a opatrně stočte do ruličky.Převažte pažitkou.Podávejte s dipem ze smetany,hořčice,citronové šťávy a pažitky.