Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pikantní kuřátko

30. 4. 2006

500 g kuřecího masa (nejlépe prsíčka) 
100 g šunky (šunkového salámu) Obrazek
2 lžičky sladké mleté papriky 
2 lžíce kečupu půl lžičky soli 
1 lžička worcesteru 
1 větší cibule 
5 lžic oleje

JAK NA TO?

Vlastní příprava pikantního kuřecího masa je velmi rychlá, a tak pokud nepoužijeme jako přílohu chléb nebo bagetu, věnujeme se nejdříve přípravě teplé přílohy a načasujeme si ji tak, aby byla hotová v okamžiku, kdy budeme dokončovat úpravu masa.

Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme asi na půl centimetru silné hranolky. Také šunku nebo šunkový salám nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme si ji nadrobno. Na pánvi nebo v kastrolu si rozpálíme olej a nakrájené kuřecí maso na něm za stálého míchání opečeme. Trvá to asi 5 minut. Přidáme šunku, zaprášíme paprikou a zamícháme. Po zpěnění, tj. asi za dvě minuty, přidáme kečup, sůl a worcester. Opět zamícháme a asi po dalších dvou minutách přidáme jemně nakrájenou cibuli a podlijeme dvěma lžícemi teplé vody. Promícháme, minutu či dvě podusíme a můžeme podávat.
Podle možností doplníme zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou.

                                                                                Dobrou chuť ...... Salome