Kuře na estragonu se sýrem
KUŘE NA ESTRAGONU SE SÝREM
10–15 minut
25–30 minut na pečení
Potřebuješ:
8 kuřecích prsíček bez kůže
20 g čerstvého estragonu
300 g nastrouhaného sýra ( eidam )
5 pevných, zralých rajčat
3 lžíce olivového oleje
sůl a černý pepř, čerstvě mletý
Postup:
Troubu předehřej na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Do každého
kousku kuřete udělejte ostrým nožem dlouhý podélný zářez. Maso podél něj rozevřete a naklaďte v jedné vrstvě do lehce vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy.
Nastouhej sýr.Osm lístků estragonu nech na ozdobu, zbytek jemně posekej a spolu s pepřem vešlehej do sýra. Směs pak lžičkou nanes do zářezů v mase. Rajčata nakrájej na plátky a na každý kousek kuřete položte dva; přidej lístek estragonu a zakápněte olejem.
Osol, opepři a vlož na pětadvacet až třicet minut do trouby. Kuře má být propečené, ale ještě vláčné; pokud jej budeš podávat studené, odlijte z pekáče šťávu.
Dobrou chuť