Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře na estragonu se sýrem

21. 4. 2006

KUŘE NA ESTRAGONU SE SÝREM

10–15 minut                                        Obrazek                           
25–30 minut na pečení

                                                      
Potřebuješ:
8 kuřecích prsíček bez kůže
20 g čerstvého estragonu
300 g nastrouhaného sýra ( eidam )  
5 pevných, zralých rajčat
3 lžíce olivového oleje
sůl a černý pepř, čerstvě mletý

Postup:
Troubu předehřej na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Do každého
kousku kuřete udělejte ostrým nožem dlouhý podélný zářez. Maso podél něj rozevřete a naklaďte v jedné vrstvě do lehce vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy.

Nastouhej sýr.Osm lístků estragonu nech na ozdobu, zbytek jemně posekej a spolu s pepřem vešlehej do sýra. Směs pak lžičkou nanes do zářezů v mase. Rajčata nakrájej na plátky a na každý kousek kuřete položte dva; přidej lístek estragonu a zakápněte olejem.

Osol, opepři a vlož na pětadvacet až třicet minut do trouby. Kuře má být propečené, ale ještě vláčné; pokud jej budeš podávat studené, odlijte z pekáče šťávu.

                                                                             Dobrou chuť