Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krabí maso - recepty

22. 4. 2006

KRABÍ SALÁTEK  ala Salome

Potřebuješ : krabí tyčinky ( někdy taky rybí tičinky s krabí příchutí )Obrazek

                      střední cibuli          

                      sůl , pepř

                       majolku

Jak na to :

Tyčinky a cibuli nakrájíš na drobno , smícháš dohromady , osolíš , opepříš a  přidáš majolku dle potřeby . Možno zakápnout trochou citronu a máš hotovo , výborně chutná s čerstvým bílým pečivem .       

Krabí salát Obrazek

Ingredience pro přípravu:

10 tyčinek Surimi | 200 g očištěného celeru | 150 g majonézy | 2 lžíce másla | 1 konzerva ananasu (malá) | šťáva z ananasu | sůl

Příprava:

Celer řádně očistíme, nakrájíme na tenké kratší nudličky, na rozpuštěném másle krátce orestujeme, zalijeme šťávou z ananasové konzervy a vaříme tak dlouho, až se téměř celá vyvaří.



Dušený celer dáme stranou, aby se ochladil. Konzervovaný ananas a tyčinky Surimi nakrájíme na kousky, smícháme s prochladlým celerem, vmícháme majonézu, dochutíme solí a lehce promícháme.


Krabí směs

1 balení krabích tyčinek | 3 stroužky česneku | 1 cibule | sójová omáčka (nebo ústřicová, ale je hustší) | pepř | sůl

Příloha:

Rýže, čínské opékané nudle.

Příprava:

Orestujeme cibulku, přidáme na menší kousky (cca 3cm) krabí tyčinky, orestujeme, přidáme rozmačkané stroužky česneku, ochutíme solí, pepřem. Pak přidáme asi polévkovou lžici sójové omačky a necháme cca 3 minuty podusit.

Dále můžeme podlít lehce červeným vínem, přidat sterilizovaný hrášek nebo kukuřici, ale pak musíme šťávu zaprášit škrobem.

Krabí těstovinový salát s broskvemi:   Obrazek

Ingredience pro přípravu:

1 balení těstovin | 1 konzerva půlených, loupaných broskví | 1 balení krabích prstů | 5 lžic majonézy | 3 lžíce mléka

Příprava:

Uvaříme těstoviny. Mezitím si nakrájíme na plátky krabí prsty a broskve a rozmícháme majonézu s mlékem.Uvařené těstoviny propláchneme vodou a vše smícháme

Krabí pomazánka

Ingredience pro přípravu:

10 tyčinek Surimi | 200 g očištěného celeru | 150 g majonézy | 2 lžíce másla | 1 konzerva ananasu | šťáva z ananasu | sůl

Příprava:

Celer řádně očistíme, nakrájíme na velmi tenké kratší nudličky, na rozpuštěném másle krátce orestujeme, zalijeme šťávou z ananasové konzervy a vaříme tak dlouho, až se téměř celá vyvaří. Dušený celer dáme stranou, aby se ochladil. Konzervovaný ananas a tyčinky Surimi nakrájíme na malé kousky, smícháme s prochladlým celerem, vmícháme majonézu, osolíme a lehce promícháme.

Pomazánku můžeme použít na chlebíčky a na kanapky nebo jako směs do koktejlu.