Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vin Diesel

10. 3. 2006

Vin Diesel                                      Obrazek

vlastním jménem Mark Vincent

Narozen : 18.7.1967   USA  New York

Vin uskutečnil svůj herecký debut již v sedmi letech v New Yorském divadle. Průběh jeho dospívání byl přímo spojen s divadlem. Na vysoké škole Hunter College studoval tvůrčí psaní a postupně začínal psát scénáře. Již na počátku devadesátých let se stal aktivním filmařem a prvním jeho snímkem byl film "Multi-Facial", který byl vybraný pro filmový festival v Canes. V tomto filmu nejen hrál, ale zároveň jej režíroval, produkoval a napsal k němu scénář. Po prvním úspěchu se s menší odmlkou vrátil s dalším filmem "Strays" (1997), který režíroval, produkoval, napsal k němu scénář a zahrál si roli Ricka. Film byl opět úspěšný a byl vybrán na Sundance Festival.

Dalším významným úspěchem byla role ve velkolepém filmu Zachraňte vojína Ryana "Saving Private Ryan" (1998). kde si zahrál s velkými hvězdami jako
Tom Hanks a Matt Damon.

Ke všem svým schopnostem přidal mluvenou roli v animovaném filmu Železný obr "The Iron Giant" (1999), která byla opět velmi kladně přijata. Ve filmu Riziko "Boiler Room" (2000) si zahrál s dalšími mladými herci jako Giovanni Ribisi,
Ben Affleck, Jamie Kennedy a Nicky Kattin. Ve filmu si zahrál mladého úspěšného makléře Chrise, který si ve svém věku prodejem akcií vydělává spoustu peněz, ale jak se postupně dovídá, vše není až tak v pořádku.

Obrazek


Také na sebe významně upozornil ve sci-fi Černočerná tma "Pitch Black" (2000), kde se v roli trestance spolu s posádkou přepravní lodi zřítil na podivnou planetu bez noci, ale jednoho dne noc přece nastane a probudí se smrtící monstra. Jedním z jeho nevýznamnějších filmů byl úspěšný akční thriller Rychle a zběsile "The Fast and the Furious" (2001). V roli vůdce pouličního gangu Dominika, který je zapleten do krádeží kamionů i s nákladem, aby získali více peněz na speciální úpravy aut a motorek, s nimiž pořádají nelegální závody nočním městem.

Hned první víkend po uvolnění film utržil přes 40 milionů dolarů, což byly výrobní náklady filmu. Film se stal absolutním trhákem, který Vina vynesl mezi nejvýznamnější Hollywoodské celebrity. Za tuto roli byl Vin nominován na dvě ceny MTV Movie Award, z nichž jednu získal.

Obrazek


Rok 2002 pro něj byl nejvýznamnější rolí tajného agenta xXx v sejnojmenném filmu "xXx", který vystihuje eXtrémní! eXplozivní! eXcelentní! Vin v roli Xandera Cage je najat Augustusem Gibbonsem (Samuel L. Jackson), ostříleným agentem, aby pomohl čelit beznadějné situaci, neboť jejich tajný agent byl zabit ve vzdálené Praze velmi nebezpečnými recidivisty vedenými bývalým velitelem ruské armády.

Obrazek

Filmografie :

2011 Hannibal the Conqeror 
2010 Rockfish , XXX : The return of  Xander Cage
2009 Rychlí a zběsilí
2008 Babylon A.D. 
2006 Rychle a zběsile : Tokyjská jízda , Dokažte mi vinu
2005 Ochránce
2004 Chronicles of Riddick (hlavní producent) - Richard B. Riddick
2004 XXX2 (hlavní producent) - Xander Cage
2003 Osamělý mstitel /A Man Apart/ (hlavní producent) - Sean Vetter
2003 XXX: A Filmmakers Diary (video) - sám sebe
2002 XXX /XXX/ (hlavní producent) - Xander Cage
2002 2002 MTV Movie Awards (TV) - moderátor
2001 E! Rank: 25 Toughest Stars (TV) - sám sebe
2001 Knockaround Guys - Taylor Reese
2001 Rychle a zběsile /The Fast and the Furious/ - Dominic Toretto
2000 Černočená tma /Pitch Black/ - Richard B. Riddick
2000 Riziko /Boiler Room/ - Chris Varick
1999 The Making of 'The Iron Giant' (TV) - sám sebe
1999 Železný obr /The Iron Giant/ (hlas) - železný obr
1998 Into the Breach: 'Saving Private Ryan' (video) - sám sebe
1998 Zachraňte vojína Ryana /Saving Private Ryan/ - vojín Adrian Caparzo
1997 Strays (režisér, hlavní producent, scénář) - Rick
1994 Multi-Facial (režisér, producent, scénář) - Mike

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

neutrogena healthy skin anti wrinkle cream

(neutrogena healthy skin anti wrinkle cream, 10. 4. 2019 6:23)


I think the admin of this website is really working hard in support of his site, because here every information is quality based stuff.
neutrogena healthy skin anti wrinkle cream lessred.se/cream-for-skin-care/neutrogena-healthy-skin-anti-wrinkle-cream.php

bygga pool sjalv betong

(bygga pool sjalv betong, 7. 4. 2019 17:28)


Greetings from Carolina! I'm bored to tears at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you provide here and can't wait to take a look when I get home. I'm amazed at how fast your blog loaded on my mobile .. I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyways, awesome site!
bygga pool sjalv betong livava.se/dermatology/bygga-pool-sjaelv-betong.php

basmatiris eller jasminris

(basmatiris eller jasminris, 1. 4. 2019 1:08)


Wow, amazing weblog layout! How long have you ever been running a blog for? you make running a blog look easy. The total glance of your site is fantastic, let alone the content material!

basmatiris eller jasminris lessred.se/treatment/maria-kerberg-solpuder.php

расчет займа онлайн

(Olegevego, 30. 3. 2019 15:32)

https://citycredits.com.ua/ - расчет займа онлайн

XEvil breaks ANY ReCaptcha-2!

(SharonSkaro, 23. 3. 2019 5:35)

Tato zpráva je zde zveřejněna pomocí programu XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 je revoluční aplikace, která může obejít téměř veškerou ochranu proti botnetu.
Captcha Rozpoznávání Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com a více než 8,4 milionu dalších typů!
Četl jste to - to znamená, že to funguje! ;)
Podrobnosti na oficiálních stránkách XEvil.Net, je bezplatná demo verze.

forebyggelse af skedesvamp

(forebyggelse af skedesvamp, 11. 3. 2019 3:21)


Hi there! I just would like to offer you a big thumbs up for the excellent information you've got right here on this post. I am coming back to your web site for more soon.
forebyggelse af skedesvamp terhuss.se/hair-care/forebyggelse-af-skedesvamp.php

XRumer 16.0 + XEvil breaking ReCaptcha-2 and ReCaptcha-3

(SharonSkaro, 9. 3. 2019 3:13)

Absolutně nová aktualizace balíčku SEO / SMM "XRumer 16.0 + XEvil 4.0":
captcha řešení Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
a více než 8400 dalších kategorií captcha,
s nejvyšší přesností (80 až 100%) a nejvyšší rychlostí (100 img za sekundu).
Můžete připojit XEvil 4.0 k nejoblíbenějšímu softwaru SEO / SMM: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke a více než 100 dalších softwarů.

Zájem? Existuje spousta nepřehledných videí o XEvile na YouTube.
Hodně štěstí!

XRumer 16.0 + XEvil solve more than 8400 type of CAPTCHAs

(SharonSkaro, 27. 2. 2019 3:53)

Absolutně nová aktualizace balíčku SEO / SMM "XRumer 16.0 + XEvil 4.0":
captcha řešení Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
a více než 8400 dalších kategorií captcha,
s nejvyšší přesností (80 až 100%) a nejvyšší rychlostí (100 img za sekundu).
Můžete připojit XEvil 4.0 k nejoblíbenějšímu softwaru SEO / SMM: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke a více než 100 dalších softwarů.

Zájem? Existuje spousta nepřehledných videí o XEvile na YouTube.
Hodně štěstí!

smartstillande mot mensvark

(smartstillande mot mensvark, 24. 2. 2019 2:56)


fantastic points altogether, you simply received a new reader. What may you suggest in regards to your put up that you simply made some days ago? Any sure?
smartstillande mot mensvark livava.se/treatment/smaertstillande-mot-mensvaerk.php

seo seo

(milostoume, 23. 2. 2019 6:50)

Test

(KattyGluk, 4. 2. 2019 11:46)

XRumer 16.0 + XEvil 4.0 breaking more than 8400 type of CAPTCHAs

(Shaylamon, 4. 2. 2019 6:25)

Absolutně nová aktualizace balíčku SEO / SMM "XRumer 16.0 + XEvil 4.0":
captcha řešení Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
a více než 8400 dalších kategorií captcha,
s nejvyšší přesností (80 až 100%) a nejvyšší rychlostí (100 img za sekundu).
Můžete připojit XEvil 4.0 k nejoblíbenějšímu softwaru SEO / SMM: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke a více než 100 dalších softwarů.

Zájem? Existuje spousta nepřehledných videí o XEvile na YouTube.
Hodně štěstí!

IrwanUsman.com - One of the largest dealers of European, American, and Japanese classic cars in Indonesia!

(Michaelanege, 27. 1. 2019 7:13)

IrwanUsman.com - We offer high quality vehicles at reasonable prices & creates pleasant buying experience!

With many years of experience we know what our customers want and expect. They want the best quality and price, a guarantee on their vehicle, and a pleasant and easy car buying experience.

We are able to offer the lowest prices without sacrificing quality. Many car dealerships boast about having the lowest prices around. We don’t just look for the cheapest car out there and put it on our lot just so we can have the cheapest price. We make sure the vehicle meets our high standards before we put it on market.

When buying a vehicle at IrwanUsman.com you can be confident you are getting the best quality for the best price!

resa till new york tips

(resa till new york tips, 26. 1. 2019 2:03)


I am curious to find out what blog platform you happen to be using? I'm experiencing some small security issues with my latest site and I would like to find something more secure. Do you have any solutions?
resa till new york tips livava.se/dermatology/aminosyror-cola.php

molande vark i pungen

(molande vark i pungen, 23. 1. 2019 3:06)


This web site definitely has all the info I needed concerning this subject and didn't know who to ask.
troptia.se/dermatology/liverpool-fanklub.php

What to write here?

(AndrewVot1, 22. 1. 2019 22:02)

Hello there :)
Anybody home?

123

(HerbertIcoky, 20. 12. 2018 12:04)

789

fapmydick

(NickP_spoub, 20. 12. 2018 11:50)


The quantum matrix is calling to you via supercharged electrons. Can you hear it? If you have never experienced this evolution on a cosmic scale, it can be difficult to self-actualize. Prophet, look within and beckon yourself.
https://fapmydick.com/videos/74321/daddy-s-little-anal-angel/

Woooohooo)))

(WilliamSpent, 19. 12. 2018 16:45)

























From WilliamSpent withlove))

Hi! I love you!

(swskin.se, 1. 10. 2018 19:59)

Film, ktory je v podstate priemerny a ktory okrem lubivych automobilovych nahanaciek ani nemoze nic ine ponuknut. Pre milovnikov rychlych vozov je tento film ako stvoreny ale celkovo je to skvela zabava (aj ked nic prevratne). Film hlavne z priemeru vyzdvihuju Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster a Michelle Rodriguez. (27.6.2010)